Indiana Jones -elokuvat järjestyksessä: Ultimate Adventure Guide (2023)

Luonne Indiana Jones on yksi television historian suosituimmista hahmoista. Seikkailunhaluinen, uskomaton, yliluonnollinen ja salaperäinen hahmo Harrison Ford näyttelee tohtori Henry Walten Indiana Jones Jr:tä. Jos mietit, kuinka monta Indiana Jones -elokuvaa on olemassa tai mikä on niiden kellojärjestys, olet tullut oikeaan paikkaan.

Kuinka monta Indiana Jones -elokuvaa on?

Indiana Jones -elokuvia on neljä. Siellä on myös sarja nuoremman Indiana Jonesin elämästä ja seikkailuista nimeltä "The Young Indiana Jones Chronicles". Sarjaa kesti yli vuoden ennen kuin tuottajat peruuttivat sen.

Indiana Jones -elokuvat julkaisupäivän mukaan

Tässä on luettelo kaikista Indiana Jones -elokuvista julkaisupäivän mukaan:

  • Raiders of the Lost Ark (12. kesäkuuta 1981)
  • Indiana Jones ja tuomion temppeli (8. toukokuuta 1984)
  • Indiana Jones ja viimeinen ristiretki (24. toukokuuta 1989)
  • The Young Indiana Jones Chronicles (4. maaliskuuta 1992 – 24. heinäkuuta 1993)
  • Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (20. toukokuuta 2008)

Indiana Jones -elokuvat kronologisessa järjestyksessä

Katsele suosikkiarkeologisi tekevän löytöjä ja seikkailuja samalla kun härkäpiiskan kantaminen ei vanhene. Silti se olisi parasta pitää mielessäei ole parasta katsoa Indiana Jones -elokuvia julkaisujärjestyksessä.

Vaikka kaikki elokuvat kertovat Indyn seikkailuista, aikajanalla on tauko. Myös franchising-sarjan toinen erä on esiosa ensimmäiselle. Joten toisen elokuvan tapahtumat tapahtuivat ennen ensimmäisen elokuvan tapahtumia.

Sellaisena olen valmistellut aluettelo elokuvista kronologisessa järjestyksessä:

  • Nuori Indiana Jones Chronicles
  • Indiana Jones ja tuomion temppeli
  • kadonneen aarteen metsästäjät
  • Indiana Jones ja viimeinen ristiretki
  • Indiana Jones ja kristallikallon kuningaskunta

Siksi kronologisesti on parasta aloittaa toisesta elokuvasta.

1. The Young Indiana Jones Chronicles (4. maaliskuuta 1992 – 24. heinäkuuta 1993)

Indiana Jones -elokuvat järjestyksessä: Ultimate Adventure Guide (1)

Indiana Jones -sarjan huomattavan menestyksen jälkeen ensimmäinen osa oli vuoden 1981 tuottoisin elokuva. Siksi tekijät omaksuivat idean spinoff-sarjasta, ja nuori Indiana Jones syntyi.

TheNuori Indiana Jones Chronicles ABC:llä 4. maaliskuuta 1992 24. heinäkuuta 1993 asti.

Esitys tutkii kaikkien aikojen uskomattomimman toimintasankarin, Indiana Jonesin, elämää, aikaa ja lapsuuden seikkailuja.

TheNuori Indiana Jones Chronicles, joka sisälsi kaksi kautta ja kaksikymmentäkaksi jaksoa, peruttiin sen suuren budjetin ja alhaisten katsojalukujen vuoksi. Toisin kuin franchising, katsojat eivät vaikuttaneet kovin kiinnostuneilta Indianan nuoruuden seikkailuista.

LIITTYVÄT: Kirjastonhoitaja-elokuvat järjestyksessä: Täydellinen seikkailuopas

Ensinnäkin, esitys alkaa aina nyt kasvaneen tohtori Indiana Jonesin viestillä ennen kuin hän aloittaa tarinoita hänen lapsuuden kokemuksistaan. Siten hän hyödyntää tämänhetkisiä olosuhteita kertoakseen tarinan nuoresta itsestään.

Kuten odotettua, tarinat juontavat juurensa siihen aikaan, kun hän oli kymmenen vuoden ikäinen ja maailmankiertueella isänsä kanssa matkustamassa ympäri maailmaa. Se kertoo myös hänen tapaavansa joitain 20:n tärkeimmistä hahmoistathvuosisadalla ja osallistumalla historiaa muovaaviin tapahtumiin. Lisäksi sodassa taistelemisesta.

Todellakin, se ei ole vain tohtori Jones, joka rakastaa seikkailua ja löytöjä. Nuori Indy oli myös samanlainen.

2. Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Indiana Jones -elokuvat järjestyksessä: Ultimate Adventure Guide (2)

Indiana Jones and the Temple of Doom on esiosa elokuvalle Raiders of the Lost Ark. Elokuvien tapahtumat sijoittuvat vuotta ennen Indyn seikkailuja Raiders of the Lost -arkissa. Ja vaikka se on sarjan toinen elokuva, se on ensimmäinen elokuva, jonka nimessä on päänäyttelijän nimi.

Väistämättä on totta, että tohtori Indiana Jonesin hahmo on sankarillinen, seikkailunhaluinen tiedemies. Se ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa Indyn persoonalle tässä elokuvassa. Päinvastoin, arkeologi tavoittelee mainetta ja kunniaa.

Tätä varten hän suostuu asettamaan itsensä vahingoksi. Näin ystäviensä Short Roundin ja yökerholaulaja Willie Scottin mukana Indy lähtee vaaralliseen seikkailuun Intiassa.

Ennen seikkailujaan Intiassa Indiana Jones oli selvinnyt kiinalaisen rikollispomo Lao Chen henkensä yrityksistä. Aiemmin Lao Che oli palkannut hänet hankkimaan keisari Nurhacin, mutta hänen epäonnistumisensa ei tehnyt Lao Cheen vaikutusta.

Tämän seurauksena Indyn täytyi kuolla. Hän kuitenkin selvisi hengissä ja pakeni orvoksi jääneen apurinsa Short Roundin ja yökerholaulaja Willie Scottin kanssa rahtilentokoneella. Valitettavasti heidän onnensa loppuu, kun lentäjät tyhjentävät polttoaineen ja pakenevat laskuvarjolla Lao Chen käskystä. Trio kuitenkin pakenee niukasti; no, ehkä heillä on vielä onnea.

Myöhemmin he ratsastavat lautalla jyrkissä syvyyksissä ja kaivoissa ennen kuin saapuvat lopulta intiaanikylään. Heidän ajoituksensa ei olisi voinut olla täydellisempi; kyläläiset surevat lastensa sieppausta ja heidän pyhän kivensä varastamista. Tämä kivi varastettiin heidän pyhäköstään Pankotin palatsissa.

Kuten odotettiin, Indy suostuu auttamaan heitä. Hän arvaa, että kadonnut kivi on yksi viidestä Sankaran kivestä, jotka jumalat antoivat heille auttaakseen taistelemaan pahaa vastaan.

Näin ollen heitä kohdellaan lämpimällä vastaanotolla Pankotin palatsissa. Sen jälkeen heitä kohdellaan eksoottisilla juhlaillallisilla, jotka on valmistanut nuori maharajah.

Myöhemmin samana iltana salamurhaaja hyökkää Indyn kimppuun, joka onnistuu tappamaan salamurhaajan kuin kissa, jolla on yhdeksän henkeä. Myöhemmin hän löytää sarjan tunneleita ja etsii niitä ystäviensä kanssa. Mutta valitettavasti hän voittaa sarjan Bobbyn ansoja matkalla.

Pelkäämättä kolmikko jatkaa matkaansa, kunnes he saapuvat maanalaiseen temppeliin, jossa uhrataan ihmisuhreja. He huomaavat, että palvojilla, jotka tunnetaan nimellä Thuggees, on kaksi kadonnutta kiveä, ja he ovat vangineet lapset löytääkseen loput kaksi.

Tämän seurauksena Indy yrittää saada kivet takaisin ja pelastaa lapset, mutta kaikki kolme päätyvät kiinni. Kulttipäällikkö Mola Ram pakottaa Indylle ainetta, joka jättää hänet transsimaiseen tilaan ja Thuggeen armoille. Tässä vaiheessa Willietä valmistellaan uhrattavaksi, ja Shortia pidetään siepattujen lasten luona.

Myöhemmin Short Round pakenee ja vapauttaa Indiana Jonesin. Lopulta myrkyn vaikutuksen poistamisen jälkeen Indy vapauttaa Willien. Yhdessä he hakevat kivet ja pelastavat lapset.

He tuskin pakenevat Thuggeesia ennen kuin Mola Ram ja hänen kätyrinsä joutuivat jälleen nurkkaan krokotiilien saastuttaman joen yläpuolella olevalla sillalla. Yhtä dynaaminen kuin koskaan, Indy katkaisee sillan, ja monet kätyrijät putoavat krokotiileihin.

Siitä huolimatta Indy ja Mola Ram jatkavat kamppailua, kunnes Indy kutsuu Shivaan, jolloin kivet saavat elämään ja palavat Indyn laukun läpi. Kaksi kiveä putoaa jokeen; Mola Ram kamppailee saadakseen kolmannen kiinni, mutta; hän palaa ja putoaa odottaville krokotiileille. Auts.

Päinvastoin, Indy nappaa kiven turvallisesti kiinni ja kiipeää ylös juuri kun britti-intiaanisotilaat saapuvat ja avaavat tulen Thuggeeja kohti. Lisäksi useampi heistä on pidätetty.

Lopulta Indiana Jones, Short, Willie ja lapset palaavat kivien kanssa turvallisesti kylään. Indy saattoi melkein kuolla noin viisitoista kertaa eikä käynyt kylvyssä moneen päivään. Lopulta hän kuitenkin sai kunnian ja tunnustuksen, joka lähetti hänet alunperinkin tehtävään.

3. Kadonneen arkin ratsastajat (1981)

Indiana Jones -elokuvat järjestyksessä: Ultimate Adventure Guide (3)

Tässä kiehtovassa tarinassa mysteeristä ja löydöstä meillä on jälleen Harrison Ford näyttelemässä tohtori Jonesia. Raiders of the Lost Ark on ylivoimaisesti menestynyt sarjan ensimmäinen elokuva.

Vuonna 1936 ryhmä natseja yritti epätoivoisesti hankkia uskonnollisen jäännöksen, joka voisi olla heidän aseensa maailmanvallukseen. He etsivät Liitonarkkia, uskonnollista jäännöstä, jonka Adolf Hitler uskoo voivan tehdä hänen koko armeijastaan ​​voittamattoman.

Tämän seurauksena Indy värvätään etsimään arkki ennen kuin saksalaiset tekevät. Matkalla Egyptiin hän törmää Marioniin, entiseen liekkiinsä, ja he lähtevät yhdessä. Myöhemmin he saavat tietää, että Indyn arkkikilpailija, toveri arkeologi Rene Belloq on liitossa natsien kanssa.

Vaikka Indy joutuu taistelemaan sairaalloisen käärmepelon ja kostonhimoisen entisen tyttöystävän kanssa, hän ei anna sen hidastaa häntä. Seurauksena on, että Jones on jatkuvassa vaarassa, joutuu mahdottomiin tilanteisiin ja pakenee hiusten leveästi. Tämä elokuva on eeppinen kuvaus viattomamman aikakauden elokuvallisesta kauneudesta.

Nyt he ovat matkalla Kairoon, missä natsit ovat jo aloittaneet kaivaukset. Natsiarmeija ja palkkasoturit hyökkäävät kuitenkin Indyn, Marionin ja hänen ystävänsä Sallahin kimppuun, ja Marionin väitetään kuolleen.

Siitä huolimatta he onnistuvat pääsemään kaivauspaikalle ja hakemaan arkin ennen natseja. Kuitenkin, kun natsit ymmärtävät, että arkki on poissa, he aloittavat villin takaa-ajon. Indy ja Sallah käyttävät temppuja tempun perään suojellakseen arkkia natseilta.

Raivostuneena Belloq turvautuu käyttämään Marionia, jonka hän oli kidnapannut aiemmin, kiristääkseen Indyn tuodakseen arkin hänelle. Vaikka Indiana Jones uhkaa tuhota arkin, Belloq ei usko häntä.

Sellaisenaan hän maksaa Indyn bluffin ja nappaa hänet. Koska natseilla on kuitenkin edelleen arkki hallussaan, se kuluttaa heidät yhdessä Bellocin kanssa.

Myöhemmin Yhdysvaltain hallitus ottaa arkin Indyltä ja piilottaa sen jättimäiseen varastoon. Mutta vihdoin Indy ja Marian yhdistyvät, mikä on elokuvan kauneinta, paitsi että natsit nielevät.

4. Indiana Jones ja viimeinen ristiretki (1989)

Indiana Jones -elokuvat järjestyksessä: Ultimate Adventure Guide (4)

Tämä tarina sijoittuu kaksi vuotta Raiders of The Lost Arkin tapahtumien jälkeen, ja se seuraa arkeologi Indiana Jonesia. Se jäljittelee häntä, kun hän lähtee etsimään Graalin maljaa taiteenkeräilijän intohimoisen vetoomuksen johdosta.

Häntä motivoi edelleen tieto, että hänen vieraantuneen isänsä, arkeologi tohtori Henry Jones katosi etsiessään Graalin maljaa.

Tämän lisäksi Indy saa myös tietää, että natsit etsivät myös Graalia. Indyn mukana on kuitenkin kollegansa tohtori Elsa Shneider, jota ohjaavat hänen järkensä, koulutus ja isänsä päiväkirja. Indyn on voitettava ne päästäkseen jälleen yhteen vanhempiensa kanssa.

Yhdessä he matkustavat kirjastoon, jossa Henry viimeksi nähtiin, mutta salainen veljeskunta, joka on vannonut suojelemaan Graalia, hyökkää heidän kimppuunsa. Jones kuitenkin sieppaa yhteiskunnan jäsenen ja saa hänen avullaan tietää isänsä sijainnin.

Myöhemmin hän ja Elsa suuntaavat natsien hallitsemaan Itävaltaan, jossa Henryä pidetään vangittuna. Sieltä hän pelastaa hänet, mutta natsiupseeri Ernest Vogel vangitsi hänet. Välittömästi hän tajuaa, että Elsa on natsiagentti, joka on käyttänyt häntä ja hänen isäänsä löytääkseen Graalin esimiehilleen.

Yllättäen Indy onnistuu saamaan Graalin päiväkirjan Elsalta ja pakenemaan isänsä kanssa. Heidät kuitenkin jäävät kiinni, ja toinen natsi Donovan ampuu ja haavoittaa Henryä saadakseen tämän takaisin Graalin ja pelastamaan isänsä hengen.

Odotettavissa on, että Indy uskaltaa kaikki Bobby-ansat ja vie ne temppeliin, jossa Graal on piilotettu useiden muiden väärien Graalien joukkoon. Mutta valitettavasti Donovan juo yhdestä väärästä Graalista ja kuolee välittömästi. Mutta aina viisas Indy voi löytää oikean ja pelastaa isänsä hengen.

Vaikka portinvartija käskee heitä olemaan yrittämättä viedä Graalia temppelistä, Elsa ei huomioi hänen ohjeitaan ja yrittää ottaa sen. Tämä saa temppelin romahtamaan heidän ympärillään. Graal putoaa lattiassa olevaan kuiluun, ja hän kuolee yrittäessään saada sitä takaisin.

5. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Indiana Jones -elokuvat järjestyksessä: Ultimate Adventure Guide (5)

Vaikka mikään Indiana Jones -sarjan elokuva ei voi voittaa Raiders of the Lost Ark -sarjaa, sarjan viimeinen elokuva on melko eeppinen. Tällä kertaa Indy kidnapataan yhdessä kumppaninsa George Michalen kanssa.

Myöhemmin neuvostoliittolaiset vievät heidät hallituksen salaiseen varastoon, johon he murtautuvat ja pakottavat Indyn näyttämään heille muumioituneen ruumiin. Kuitenkin, kun he löytävät ruumiin, George paljastaa olevansa KGB:n kaksoisagentti.

Vaikka Jones yrittää varastaa ruumiin takaisin, hän ei pysty siihen. Kun hän pakeni Neuvostoliitosta ja palasi, hänen kollegansa Mutt kertoo hänelle kristallikallon löytämisestä Perussa. Myös löydön tehnyt professori on kidnapattu yhdessä hänen äitinsä kanssa. Lisäksi hän kertoo Indylle legendasta kristallikallosta.

Tämän seurauksena he seuraavat polkua ja johtavat heidät hautaan, johon kallo on haudattu. Juuri ennen kuin he ehtivät paeta sen kanssa, Neuvostoliiton joukot vangitsevat heidät. Lisäksi heidät viedään Neuvostoliiton leiriin, jossa Indy tajuaa, että Marion on hänen entinen rakastajansa.

Lisäksi professori, joka löysi kallon, on hänen kollegansa Oxley. Ja Spalko, Neuvostoliiton komentaja, uskoo, että kallolla on suuria voimia, joiden avulla he voivat hallita maailmaa telepaattisesti. Ja valjastaakseen voiman, heidän on päästävä muihin ulottuvuuksiin temppelin kautta.

Indy ja hänen tiiminsä kuitenkin pakenevat, ja kun he pääsevät temppeliin, he löytävät noin viisitoista muuta kristallirunkoa. Yhdeltä luurangolta kuitenkin puuttuu pää. Vakuuttavaa, eikö? Ei haittaa, koska Spalko saa sen valmiiksi ja koko ryhmä herää henkiin.

LIITTYVÄT: 120 kaikkien aikojen ikonisinta fiktiivistä hahmoa

Muukalaisluuranko tarjoaa heille palkinnon puhuessaan Oxleyn kautta. Hän pyytää tietoa, mutta mikään hyvä ei tule helposti, koska ne antavat hänelle valtavan määrän tietoa ja tappavat hänet. Ei vain sitä, vaan portaali toiseen ulottuvuuteen avautuu ja vetää puoleensa Georgen ja muut neuvostoliittolaiset, kun taas Indy pakenee tavalliseen tapaan.

Lopulta Indy meni naimisiin Marionin kanssa. Puhukaa täyden ympyrän tulemisesta.

Pitääkö sinun katsoa Indiana Jones -elokuvia järjestyksessä?

Indiana Jones -elokuvien tapahtumat eivät aina liity toisiinsa. Siksi ei ole välttämätöntä katsoa elokuvia missään tietyssä järjestyksessä elokuvien arvostamiseksi tai tarinan seuraamiseksi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 12/07/2023

Views: 6071

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.