12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (2023)

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (1)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (2)

Mitä sinun tulee tietää, ennen kuin asut viidennen pyörän matkailuautossa

12 vinkkiä kokeneilta kokoaikaisilta

Täysipäiväinen 5. pyöräasuminen on täynnä kauniita maisemia, lämpimiä ystävyyssuhteita ja vertaansa vailla olevaa vapautta. Mutta siihen liittyy myös joitain haasteita.

Tämä opas tutkii, mitä sinun pitäisi tietää ennen kuin päätät asua täysipäiväisessä matkailuautossa tai 5-pyöräisessä perävaunussa. Keskustelemme siitä, mikä sinun ensimmäinen askeleesi pitäisi olla, millaisia ​​haasteita saatat kohdata, millainen 5. pyörä ostaa, mitkä tarvikkeet ovat ehdottoman välttämättömiä tielle ja paljon muuta.

Nämä vinkit perustuvat todellisten, kokopäiväisten RVers Danin ja Lisa Brownin palautteeseen.

Alkava kokoaikainen matkailuautoseikkailu: Danin ja Lisan tarina

Osta 5. pyörän vetokoukut

 1. Tee tutkimusta.
 2. Älä odota ikuista lomaa.
 3. Valmistaudu elämään 10 000–36 000 dollarilla vuodessa.
 4. Osta alle 36 jalkaa pitkä 5-pyöräinen perävaunu.
 5. Tunne terveydenhuoltoverkostosi.
 6. Odota rakentavasi kestäviä ystävyyssuhteita.
 7. Laitteessa on kiinteä wifi-hotspot.
 8. Älä aja yli 300 mailia päivässä.
 9. Noudata paikallisia pysäköintisääntöjä.
 10. Tee korjaukset itse mahdollisimman paljon.
 11. Älä luovuta ensimmäisen vuoden aikana.
 12. Pyydä apua muilta RV:iltä.

Lue lisää

(Video) Day In The Life of Senior Living On $289 per Month In Her RV Life

12 Full Time 5th Wheel Living -vinkkiä

1. Mikä on ensimmäinen askel aloittelijan kohti kokopäiväistä viidennen pyörän elämää?

Tee tutkimusta!

Ensimmäinen askel kokopäiväiseen viidennen pyörän elämään on tutkimus. Sinun on tiedettävä, haluatko todella tehdä sen.

Onko se taloudellisesti kannattavaa? Oletko valmis kohtaamaan elämän haasteet tiellä? Millaisen perävaunun tai matkailuauton tarvitset?

Voit vastata joihinkin näistä kysymyksistä seuraamalla YouTube-käyttäjiä, liittymällä matkailuautojen foorumiin tai klubiin, ilmoittautumalla matkailuauton elämänkurssille ja lukemalla artikkeleita (kuten tämä!).

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (3)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (4)

2. Mikä on suurin väärinkäsitys kokopäiväisestä viidennen pyörän asumisesta?

Älä odota ikuista lomaa.

Useimmat ihmiset ajattelevat, että asuminen viidennen pyörän perävaunussa kokopäiväisesti on kuin ikuista lomaa. Se ei ole.

Kyllä, pääset näkemään paljon kauniita paikkoja ja kokemaan asuntoauton ja avoimen tien vapauden, mutta se on erilainen elämäntapa.

Tiellä sinulla on edelleen velvollisuuksia. Sinun on silti suunniteltava asioita ja noudatettava budjettia. Kyseessä on kokopäivätyö!

Jos suunnittelet etätyötä tien päällä, työelämän tasapainottaminen voi myös olla suuri haaste.

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (5)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (6)

3. Kuinka paljon kokopäiväinen viidennen pyörän asuminen maksaa vuodessa?

Valmistaudu elämään 10 000–36 000 dollarilla vuodessa.

Asuminen asuntoautossa tai 5. pyörässä kokopäiväisesti voi maksaa 10 000 - 36 000 dollaria vuodessa. Aivan kuten talo, se on jokaiselle erilainen ja riippuu elintasosta.

Osa kokopäiväiseen asumiseen liittyvistä kuluista ovat ajoneuvomaksut, vakuutukset, ruoka, puhelin-/internet-laskut ja huolto.

Viiden pyörän perävaunut ovat yleensä edullisempia kuin matkailuautot. Mitä suurempi matkailuauto on, sitä enemmän sen ylläpito maksaa, ja lava-auton moottorin huolto on helpompaa kuin suuren matkailuauton moottorin huolto.

Halvalla asuntoautolla pääsee pitkälle. Asuminen matkailuautossa kokopäiväisesti puistossa voi tulla kalliiksi nopeasti. Yksi temppu auttaa sinua säästämään rahaa autiomaassa joksikin aikaa verrattuna asuntovaunupuistoon. Näin voit säästää rahaa tulevia kuluja varten.

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (7)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (8)
12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (9)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (10)

4. Millainen 5. pyörän perävaunu on paras kokopäiväiseen asumiseen?

Osta alle 36 jalkaa pitkä 5-pyöräinen perävaunu.

Paras viides pyörä kokopäiväiseen asumiseen on alle 36 jalkaa pitkä perävaunu. Pidempiä peräkärryjä on vaikeampi hallita, ja joillakin alueilla on yli 36 jalkaa pitkiä perävaunuja koskevia säännöksiä. 36-jalkainen perävaunu on myös helpompi vetää 3/4-tonnisella kuorma-autolla.

Korkeudelle suositellaan alle 13 jalkaa 6 tuumaa pitkää perävaunua.

Kun valitset parasta 5. pyörää tai parasta asuntoautoa kokoaikaiseen asumiseen, hyvä ensimmäinen askel on vuokrata. Suunnitteletpa asumista yksin tai perheesi kanssa, sinun on tiedettävä, mikä koko sopii tarpeisiisi. Tuleeko toimeen yhdessä asumisessa tässä ympäristössä?

Lisätietoja:kuinka valita 5. pyörän vetokoukku

(Video) Huipputekninen matkailuauto
12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (11)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (12)

5. Mikä on vaikeinta 5. pyörässä elämisessä?

Selvitä terveydenhuoltoverkostosi.

Yksi vaikeimmista osista kokopäiväisessä viidennessä pyörässä tai matkailuautossa asumisessa on terveydenhuolto. Kun ajat maan eri alueiden halki, lääketieteellisen hoidon saaminen voi olla vaikeaa. Saatat tarvita lähetteen päälääkäriltäsi, ja voit odottaa pidempiä odotusaikoja vastaanotolle.

Lisäksi monet lääkärit voivat olla terveydenhuoltoverkostosi ulkopuolella, mikä voi lisätä kustannuksia tai vaatia maksamista omasta taskustasi.

Matkailuautoyhteisö voi olla valtava apu tällä alueella, olipa kyseessä sitten foorumit, klubit, mielenosoitukset tai tapaamiset. Jaa kokemuksia ja pyydä apua kokeneilta RVersiltä.

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (13)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (14)

6. Mikä on parasta kokopäiväisessä viidennen pyörän asumisessa?

Rakenna kestäviä ystävyyssuhteita!

Parasta kokoaikaisessa viidennessä pyörässä elämisessä on yhteisö. Kokopäiväisessä matkailuautossa on oma elinvoimainen yhteisö, jossa on ihmisiä kaikilta elämänaloilta, jotka jakavat intohimonsa elämään tien päällä.

Kun olet tien päällä, sinusta tulee osa tätä yhteisöä ja rakennat pitkäaikaisia ​​ystävyyssuhteita.

Toinen kohokohta on tietysti maisemat. Pyöräkodissa asuessasi voit vierailla lukemattomissa luonnonihmeissä ja nähtävyyksissä – puhumattakaan kilometrikaupoista kaunista maata jokaisen välissä. Yksi kokopäiväisen matkailuauton parhaimmista puolista on vapaus nauttia jokaisesta kilometristä.

7. Mitkä asiat ovat ehdottoman välttämättömiä kokopäiväiseen viidennen pyörän asumiseen?

Vankka wifi-hotspot aluksella.

Yksi tärkeimmistä asioista, joita sinulla on täysipäiväisessä viidennen pyörän asuintilaasi, on internet. Internet on erittäin tärkeä reitin sään tarkistamisessa, viihteen käyttämisessä ja yhteydenpidossa perheen ja ystävien kanssa kotona. Se pitää sinut myös yhteydessä uusiin RV-ystäviin.

Vankka wifi-hotspot on loistava tapa saada luotettava internet tien päällä.

Voit myös käyttää puhelintasi, mutta varmista, että sinulla on tarpeeksi dataa ja hyvä matkapuhelinpeitto toistuvaa käyttöä varten.

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (15)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (16)

8. Kuinka kartoit määränpäät?

Kärki:Älä aja yli 300 mailia päivässä.

Kun päätät minne mennä kokopäiväisessä 5. pyörässä tai matkailuautossa, ammattilaisen vinkki on seurata säätä. Suuntaa kesällä pohjoiseen, koilliseen tai Keskilänteen. Kylminä kuukausina aja etelään tai kiertele lounaaseen.

Useimmat matkailuautot eivät yleensä matkusta yli 300 mailia päivässä. On helppo palaa loppuun. Älä aloita ajamista joka päivä ennen klo 9.00 ja yritä olla ajamatta kello 15.00 jälkeen.

Käytä sovellusta, esimMoottoriajoneuvojen Atlastai Google Maps, valitaksesi reitit, jotka vastaavat matkailuautosi ja tarvikkeitasi.

Muista, että 5. pyörän perävaunua käytettäessä saatat olla rajoitettu kuorma-autoreiteille, mikä tarkoittaa, ettei takateitä.

Campendium.comon erinomainen resurssi matkailuautoille. Sitä ylläpitää RVer ja se tarjoaa yhteisöpohjaisia ​​arvosteluja.

(Video) RV Life Laundry Day ► | Kuivausrumpu Morus Zero Kompakti ja kannettava
12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (17)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (18)

9. Mihin voin pysäköidä viidennen pyöräni asumaan? Onko sääntöjä?

On olemassa sääntöjä siitä, mihin voit pysäköidä 5. pyörän perävaunusi tai matkailuautosi. Paras tapa noudattaa tietyn paikan sääntöjä on tehdä tutkimusta ennen sinne menoa. Älä mene sokeasti sisään.

Muista yhteisö, joka ympäröi tätä elämäntapaa! Keskustele toisen kokoaikaisen työntekijän kanssa, joka on ollut paikalla. Käytä heidän tietojaan ja suunnittele määränpääsi sen mukaan.

Viidennen pyörän perävaunun avulla voit pysäköidä leirintäalueelle tai matkailuauton puistoon ja viedä sitten kuorma-autosi katsomaan paikallisia nähtävyyksiä tai hoitamaan asioita.

Lisätietoja:kuinka liittää 5. pyöräsi

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (19)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (20)
12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (21)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (22)

10. Kuinka tärkeää autokorjaamiseen liittyvä tietämys on viidennen pyörän elämiselle?

Se auttaa, jos voit tehdä korjaukset itse!

On paljon kustannustehokkaampaa korjata asuntoautosi tai kuorma-autosi itse ammattimekaanikon palkkaamisen sijaan. Käytä resursseja, kuten YouTubea ja muita kokopäiväisiä matkustajia, jos mahdollista.

Kuten kokonaiskustannukset, kuorma-auton ja viidennen pyörän yhdistelmä on yleensä halvempi korjata kuin matkailuauto. Matkailuautojen korjauksia varten voi olla erittäin vaikeaa löytää jälleenmyyjää huoltamaan ajoneuvoasi. Kuorma-autojen huolto voidaan kuitenkin tehdä melkein missä tahansa autoliikkeessä.

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (23)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (24)

11. Mitä jonkun pitäisi tietää, ennen kuin hän asuu kokopäiväisesti 5. pyörässä?

Älä luovuta!

Jotain jokaisen kokopäiväisesti tavoittelevan RVer:n tulisi tietää, että siirtyminen tien päällä elämään on vaikeaa logistisessa ja emotionaalisessa mielessä.

Kuvittele itsesi myymässä kotisi ja omaisuutesi ja muuttavasi pieneen kotiin, jolla ei ole kiinteää maantieteellistä sijaintia.

Kodittomana tunteminen hetkeksi on täysin normaalia!

(Video) Rakkaussairauden kautta pakettiautossa - kasvattaja Basti asuu kokopäiväisesti T4:ssä

Tai kuvittele tämä skenaario: sinun täytyy lentää perheen luo toiselle puolelle maata. Oletko valmis jättämään kotisi pyörillä pysäköitynä vieraan paikkaan pitkäksi aikaa?

Muista, että ensimmäinen vuosi voi olla vaikein. Älä luovuta!

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (25)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (26)

12. Mikä on tärkeintä muistaa kokopäiväisessä viidennen pyörän asumisessa?

Pyydä apua muilta RV:iltä.

Tärkeintä muistaa asuessasi täysipäiväisesti matkailuautossa tai 5-pyörässä on yhteisö, joka sinua ympäröi.

Tule mukaan! Älä mene yksin. Rveritoverisi ovat ystäviäsi. Verkostoituminen heidän kanssaan tuottaa onnistuneemman kokemuksen kaikille. He voivat tarjota moraalista tukea, huoltoapua, lastenhoitoa lemmikeillesi ja tavaroillesi, kun olet poissa, sekä opastusta reittisi suunnittelussa.

Liity foorumille aloittaaksesi, äläkä pelkää olla avoin!

Osta 5. pyörän vetokoukut

Kuinka valita 5. pyörän vetokoukku

Kuinka asentaa 5. pyörän vetokoukku

12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (27)12 ammattilaisvinkkiä kokopäiväiseen 5th Wheel Livingiin (28)

Muita usein kysyttyjä kysymyksiä

Kumpi on parempi, matkailuauto vai 5. pyörä?

Kustannustehokkuuden vuoksi 5. pyörä on parempi kuin matkailuauto. 5. pyörää voidaan hinata lava-autolla, mikä helpottaa korjausta ja huoltoa. Suuremmille ryhmille tai enemmän tilaa varten matkailuauto voi olla parempi.

Minkä kokoisen kuorma-auton pitää vetää 5. pyörää?

Viidennen pyörän vetämiseen tarvitaan 3/4 tonnin kuorma-auto. Useimmat 3/4 tonnin lava-autot voivat vetää 36 jalan perävaunuja. Suurempia peräkärryjä on vaikeampi hallita, ja raskaampi kuorma-auto voi sopia paremmin työhön.

Voitko elää kokopäiväisesti viidennessä pyörässä?

Kyllä, voit asua täysipäiväisesti vetoautossa. Kokopäiväinen viidennen pyörän asuminen vaatii omistautumista, taloudellista vastuuta, älykästä suunnittelua, Internet-hotspotia ja tukevaa RVers-yhteisöä.

Takaisin 5. pyörän kiinnityksiin

'; $(html).insertAfter('#img-container .swiper-wrapper'); //alustaa pyyhkäisy, kun asiakirja on valmis var mySwiper = new Swiper ('.images-row #img-container', { // Valinnaiset parametrit suunta: 'horizontal', slidesPerView: 4, silmukka: false, simulateTouch: true, nextButton: '.swiper-button-Butthvs',preround'v-next', : tosi, keskeytyskohdat: { 767: { slidesPerView: 1 }, 1024: { slidesPerView: 4 } } }); }); }); })();

FAQs

What is the function of the fifth wheel and the purpose of it being able to slide? ›

The fifth wheel is mounted to the tractor's frame, but it can move on the frame rails, unlike a fixed fifth wheel. This back and forth movement allows drivers to adjust the weight distribution on the steer axles and drive axles and increases the separation between the truck and trailer its towing.

What is a fifth wheel explanation? ›

A fifth wheel is a hitch attachment that you can add on to the bed of the truck, tractor or similar vehicles. You connect cargo to the U-shaped hitch which then evenly distributes the weight over the truck or tractor. The device rests on hinges, which makes it much more flexible when driving around.

What is the best size 5th wheel for full time living? ›

The best 5th wheel for full time living is a trailer that is less than 36 feet long. Longer trailers are harder to manage, and some regions have regulations about trailers over 36 feet. A 36-foot trailer is also easier to haul with a 3/4-ton truck. For height, a trailer less than 13 feet, 6 inches is recommended.

How do you calculate 5th wheel towing capacity? ›

Knowing this, it's simple math to calculate a general range of the largest fifth-wheel by multiplying your true cargo capacity by 4 for the low end (25% on the pin) and 5 for the high end (20% on the pin). With our example of 3255 lbs., we come up with 13,020 – 16,275.

What powers a 5th wheel? ›

RVs use both AC, alternating current, and DC, direct current, to power the components of your electrical system. The 12-volt DC system runs the electrical components of the engine and battery of your ride while the 120-volt AC system runs all the typical appliances and power outlets found on most RVs.

What are the pros and cons of living in a fifth wheel? ›

 • 1 Pros of Living in an RV. 1.1 Unlimited Adventure. 1.2 Quality Time with Friends and Family. 1.3 Traveling with your Home. 1.4 Pets can Travel Too. 1.5 Relationship Growth. ...
 • 2 Cons of Living in an RV. 2.1 Ongoing Maintenance. 2.2 Missing Friends and Family. 2.3 Lack of Community Services. 2.4 Complex Budgeting. 2.5 Bumpy Roads.
Jul 1, 2023

What is the benefit of a 5th wheel? ›

Popular among full-time RVers, fifth wheels are designed for easier, more stable towing. Living space is maximized with additional over-cab space. This camping trailer—affectionately nicknamed a "fiver"—is a favorite of many, especially those taking extended trips or traveling full time in their RV.

What is an example sentence for fifth wheel? ›

He felt more and more like a fifth wheel at the office.

Is it better to live in an RV or a fifth wheel? ›

Travel trailers and 5th wheels both come in a variety of floor plans, but 5th wheels generally have a more residential feeling – like that of a house or apartment. This is preferable for some people for full time living, but travel trailers can feel very homey, too.

Do fifth wheels hold their value? ›

Fifth-Wheel

Unfortunately, this life of luxury does come a sizeable depreciation cost. After only five years of touring the land with your fifth-wheel, it has decreased in value by 45%. After a total of ten years, this percentage jumps to 71%.

Can you live comfortably in a fifth wheel? ›

However, in a fifth-wheel, you're going to have more room than in a small camper. While some large motorhomes and travel trailers can rival the overall square footage of a fifth-wheel, the trailer type does allow you to bring along everything that you need to stay comfortable.

What is the best gear ratio for towing a 5th wheel? ›

A 4.10 rear axle ratio is ideal for towing larger 5th Wheel or Gooseneck trailers. FACT: A 3.73 axle ratio is ideal for towing heavy loads on flat terrain and will produce increased fuel economy during steady-state, long-distance highway driving.

Can you pull more weight with a fifth wheel? ›

Add a fifth wheel hitch or gooseneck hitch though, and you can increase towing capacity by up to 50%. Add a fifth wheel hitch or gooseneck hitch though, and you can increase towing capacity by up to 50%. For example, the Ford F-250 that can tow 7,000 lbs. conventionally can tow 10,500 lbs.

What is the purpose of the fifth wheel coupling? ›

The technology of fifth-wheel coupling provides the connection between a semi-trailer and the towing truck, tractor unit, leading trailer, or dolly. A fifth wheel connects the two components, allowing them to articulate, move around, and steer comfortably.

What would you use the fifth wheel for? ›

Explanation: The fifth-wheel coupling is a device to connect the tractor unit to the trailer. It allows articulation between the tractor and trailer, and it should be regularly maintained.

What is the difference between a sliding and fixed fifth wheel hitch? ›

Fixed hitches are much cheaper; however, they have a smaller turning radius. On the other hand, sliding fifth wheel hitches usually come with a manual or an automatic locking slider. If you are looking for a more manoeuvrable type of hitch, then this is the perfect option because it can turn more than 90 degrees.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated: 08/22/2023

Views: 5451

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.